21 Σεπ 2012

H κατάσταση που επικρατεί στο Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου

Δελτίο Τύπου 19/9/2012

             Αναφορά προς τον   Υπουργό  Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
κ. Κ. Αρβανιτόπουλο σχετικά  με την κατάσταση που επικρατεί στο  Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου  και το σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου,  κατέθεσε σήμερα 19 Σεπτεμβρίου, ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.
            Ο Νότης Μαριάς κατέθεσε  επιστολές του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου και του Συλλόγου Γονέων στις οποίες τονίζεται  η έλλειψη ειδικά διαμορφωμένων χώρων και υποδομών για τη στέγαση εργαστηρίων Φυσικής, Χημείας και Πληροφορικής και η έλλειψη αιθουσών σίτισης, εσωτερικών εκδηλώσεων και μαθημάτων Μουσικής.
                Επίσης καταγγέλλεται ότι,  μαθήματα γενικής κατεύθυνσης γίνονται ακόμη και στο γραφείο καθηγητών, μαθήματα μουσικής παραδίδονται  στο υπόγειο του κτιρίου σε συνθήκες απολύτως ακατάλληλες ενώ οι χώροι είναι επισφαλείς σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης (σεισμό, πυρκαγιά κ.α).  Επιπλέον, ενώ χρειάζονται 32-35 ειδικοί χώροι για ατομικά μαθήματα, διατίθενται μόνο 18,  συμπεριλαμβανομένων των ακατάλληλων χώρων του υπογείου.
                Ο Διευθυντής του Σχολείου και ο Σύλλογος Γονέων προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις για το κτιριακό πρόβλημα,  ζητούν την μεταβίβαση ή παραχώρηση επί μακρόν του κτιρίου  που σήμερα στεγάζονται, ιδιοκτησίας Υπουργείου Πρόνοιας, στο Δήμο Ρεθύμνου και  την παραμονή τους στο κτίριο με παράλληλη αναβάθμιση των υφιστάμενων χώρων.
Τέλος προτείνουν την  ανάπλαση ορισμένων χώρων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για υπαίθρια μαθήματα, εκδηλώσεις, σίτιση  και ως  αύλιος χώρος.
              Στην αναφορά ο Βουλευτής  Ν. Μαριάς ζητάει απάντηση,  ενέργειες και σχετική ενημέρωση.