24 Ιουλ 2014

Μήνυμα του Νότη Μαριά για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

40 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την πτώση της Χούντας των συνταγματαρχών και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην χώρα μας. Μια ημέρα ιστορική κατά την οποία τιμούμε τη μνήμη όλων εκείνων που θυσιάστηκαν υπέρ της ύψιστης Ιδέας της Δημοκρατίας προκειμένου να κερδίσουμε την ελευθερία μας, την αξιοπρέπειά μας, τη ζωή μας.
Η οικονομική κρίση που ταλανίζει την χώρα μας, οι ανάλγητες πολιτικές που εφαρμόζονται κατ’ εντολήν των δανειστών και με την υποταγή σε αυτές της μνημονιακής συγκυβέρνησης, έχουν οδηγήσει στη φτωχοποίηση μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, στην ύφεση, στη διάλυση του κοινωνικού ιστού, στην ανεργία.
Μέσα σ’ αυτό το ασφυκτικό οικονομικοκοινωνικό περιβάλλον, βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να δράσουν φασιστικά και νεοναζιστικά μορφώματα.
Παράλληλα, η σημερινή επέτειος είναι και μια ημέρα περισυλλογής και προβληματισμού για τη σκληρή μνημονιακή εποχή και το βαθύ αποτύπωμα που αυτή αφήνει ιδιαίτερα στους νέους της πατρίδας μας.
Αυτά τα τέσσερα χρόνια των μνημονίων, η Δημοκρατία έχει δεχθεί σοβαρά πλήγματα, το Σύνταγμα και οι Κοινοβουλευτικοί Θεσμοί έχουν καταπατηθεί. Με τη μαζική έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και με την ψήφιση Νομοσχεδίων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, να έχουν καταστεί καθημερινά φαινόμενα, προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή επώδυνα μέτρα για τον ελληνικό λαό.
Αυτές οι πρακτικές δεν τιμούν το πολίτευμα και τα κοινοβουλευτικά ήθη, είναι απαράδεκτες και προσβλητικές προς τον πολίτη. 
Η Δημοκρατία είναι αξία ανεκτίμητη. Δεν είναι, όμως, αυτονόητη ούτε δεδομένη. Έχει κατακτηθεί με αγώνες και η μάχη για την περιφρούρησή της είναι επίπονη και πρέπει να είναι διαρκής.
Γι’ αυτό, πρέπει να πετάξουμε την τρόικα έξω από την πατρίδα μας και να ξαναπάρουμε πίσω την Ελλάδα.

Μόνο έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανάπτυξη της χώρας μας και να προστατεύσουμε την εθνική μας κυριαρχία, τη δημόσια περιουσία και τα συνταγματικά δικαιώματα του ελληνικού λαού.