13 Αυγ 2014

Μήνυμα στήριξης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος απέστειλε ο Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, Νότης Μαριάς

Δελτίο τύπου 13.08.2014


Θερμό χαιρετισμό απηύθυνε ο Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νότης Μαριάς, προς το 5ο Διεθνές Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Το μήνυμα του κ. Μαριά έχει ως εξής:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Αθήνα, 31-7-2014


Αγαπητή Πρόεδρε του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος
κα. Γεωργιάδη,
Φίλες και φίλοι,
Σας ευχαριστώ για την τιμητική πρόσκληση να παρακολουθήσω τις εργασίες του 5ου Διεθνούς Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος.
Χαιρετίζω τη Συνδιάσκεψη και συγχαίρω όλους τους νέους που μετέχουν σε αυτήν.
Εκφράζω τη βαθιά μου ικανοποίηση διότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς όχι μόνο για την πατρίδα μας αλλά και για όλη την Ευρώπη, διοργανώνονται εκδηλώσεις που δίνουν την ευκαιρία στα νέα παιδιά να ανταλλάξουν απόψεις, να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους σε μια σειρά από σημαντικά θέματα και να προτείνουν δημιουργικές λύσεις. Να έρθουν κοντά προωθώντας τη σύσφιξη των διαπολιτισμικών σχέσεων και τη συνεργασία.
Αυτή ακριβώς η συμμετοχή των Ευρωπαίων νέων στη παρούσα διαδικασία για την αντιμετώπιση των καίριων προβλημάτων που τους αφορούν άμεσα, εγγυάται την ενίσχυση της ίδιας της ευρωπαϊκής κοινωνίας των πολιτών. Μια κοινωνία με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και με ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς. 
Σ’ ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον που οι σκληρές πολιτικές της λιτότητας που έχουν επιβληθεί σε όλον τον Ευρωπαϊκό Νότο, ευθύνονται για τον κοινωνικό αποκλεισμό των νέων και έχουν οδηγήσει χιλιάδες στην ανεργία και τη μετανάστευση, μπορούμε να μεταστρέψουμε το αρνητικό κλίμα σε ευκαιρία.
Η κινητικότητα που παρατηρείται στους κόλπους της Ε.Ε. μπορεί να λειτουργήσει θετικά για τους νέους, να αποτελέσει κινητήριο μοχλό για ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και απόκτηση γνώσεων, καθώς και για επαγγελματική ανέλιξη.
Μπορεί, επίσης, να συμβάλει υπό προϋποθέσεις και στη δημιουργία βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης στην Ε.Ε. και στην προαγωγή της ελληνικής οικονομίας. Μιας οικονομίας, όμως, στηριγμένης στη γνώση, την εκπαίδευση, τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία, τη λεγομένη Οικονομία της Γνώσης. Πρέπει να στηριχθεί η νεανική επιχειρηματικότητα και να δοθούν κίνητρα στους εξαιρετικά ικανούς νέους επιστήμονες.
Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του Φόρουμ και καλή σταδιοδρομία στους νέους και τις νέες που λαμβάνουν μέρος.

                                                                                                          Με φιλικούς χαιρετισμούς
                                                                                                                           Νότης  Μαριάς

 Ευρωβουλευτής,
Αντιπρόεδρος Ομάδας Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών
Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου