15 Σεπ 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Άρθρο του Νότη Μαριά στην KontraNews της Κυριακής 14.09.2014

Το ζήτημα της διενέργειας εθνικών εκλογών στις αρχές του 2015 λόγω ενδεχόμενης αδυναμίας εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή έχει κυριολεκτικά
πανικοβάλει την κυβέρνηση η οποία «δίνει τα ρέστα της» προσπαθώντας να διασφαλίσει τουλάχιστον 180 πρόθυμους βουλευτές που θα εκλέξουν τον διάδοχο του κ. Παπούλια δίνοντας ταυτόχρονα «το φιλί της ζωής» στο μνημόνιο και στην συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
Από την άλλη πλευρά οι δυνάμεις του αντιμνημονιακού πατριωτικού δημοκρατικού τόξου αναζητούν τη διαμόρφωση της πολυπόθητης αναστέλλουσας μειοψηφίας των 121 βουλευτών οι οποίοι θα αρνηθούν να ψηφίσουν τον υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας που θα υποδειχθεί από την συγκυβέρνηση με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές για την εκλογή νέας βουλής που θα έχει τη δυνατότητα τηρουμένων των αντίστοιχων συνταγματικών διατάξεων να εκλέξει νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας και να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε νέα κυβέρνηση.
Όπως έχουμε ήδη επισημάνει αυτό που προέχει στην παρούσα ιστορική συγκυρία είναι η ανατροπή της μνημονιακής συγκυβέρνησης και η προκήρυξη βουλευτικών εκλογών αφού κάθε μέρα που παραμένει στη θέση της η συγκυβέρνηση οδηγεί την πατρίδα μας σε κοινωνική καταστροφή.
Οι πρόσφατες εξελίξεις σε σχέση με τη διευθέτηση του Ελληνικού δημοσίου χρέους  αναμφίβολα επισπεύδουν τα πράγματα.
Ως γνωστόν προεξάρχοντος του ΔΝΤ, η τρόικα ανακοίνωσε ότι διοργανώνει διεθνή διάσκεψη για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Στη διάσκεψη, η οποία θα λάβει χώρα στην Ουάσιγκτον στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2014, πέραν της τρόικας θα κληθεί να συμμετάσχει και η Ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου του ΔΝΤ (Ναυτεμπορική 8/9/2014) το δημόσιο χρέος της πατρίδας μας εκτοξεύθηκε το 2013 στο 175,1% του ΑΕΠ και έχει καταστεί πλέον μη διαχειρίσιμο, ενώ μετά από πολλά πέτρινα μνημονιακά χρόνια θα φτάσει σύμφωνα πάλι με το ΔΝΤ περίπου στο 128% του ΑΕΠ το 2020.
Έτσι παρότι η Ελλάδα έλαβε μέχρι στιγμής από την τρόικα δάνεια ύψους 214 δις ευρώ, φτωχοποιήθηκε ο Ελληνικός λαός, έχουμε πάνω από 1,5  εκατομμύριο ανέργους και απώλεια του ΑΕΠ τουλάχιστον κατά 25%, εντούτοις το δημόσιο χρέος της χώρας παραμένει στα ύψη, εκτός ελέγχου και μη διαχειρίσιμο.
Στη διάσκεψη της Ουάσιγκτον η τρόικα αναμένεται να επιβάλει νέους όρους στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για τη διευθέτηση του δημοσίου χρέους που θα συνοδεύονται από σκληρά μέτρα, παράταση της διάρκειας των δανειακών συμβάσεων (άρα και του μνημονίου) κατά 30-50 χρόνια και ενδεχόμενα πενιχρή μείωση επιτοκίων.
Όμως η μνημονιακή συγκυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να διαπραγματευθεί τη διευθέτηση του δημοσίου χρέους με τους εκπροσώπους των δανειστών και να αλυσοδέσει την πατρίδα μας για επιπλέον πενήντα χρόνια. Το ίδιο ισχύει και για τη μνημονιακή πλειοψηφία στη Βουλή που θα κληθεί να κυρώσει τη νέα δανειακή σύμβαση.
Για το λόγο αυτό όπως επισημάναμε ήδη και σε σχετική τηλεοπτική εκπομπή (Μέγκα 8/9/2014) πρέπει άμεσα να προκηρυχθούν εκλογές προκειμένου ο ελληνικός λαός να εκλέξει μια νέα πλειοψηφία στη Βουλή η οποία αφενός μεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε νέα κυβέρνηση για να διαπραγματευθεί την επίλυση του ζητήματος του ελληνικού δημοσίου χρέους και αφετέρου θα κληθεί να κυρώσει ή μη τη σχετική διεθνή σύμβαση.

Σε κάθε περίπτωση βεβαίως κατά την άποψή μας επίλυση του ελληνικού δημοσίου χρέους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον Ελληνικό λαό χωρίς τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους και την καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.