23 Οκτ 2014

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Καταψηφίζω τον παλιό πολιτικό κόσμο της Ευρώπης-τον Γιούνκερ και την παρέα του.

Στρασβούργο, 23/10/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Μιλώντας χθες 22/10/2014 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, δήλωσε ότι καταψηφίζει τον Γιούνκερ και την Επιτροπή του ως Σώμα.
   Ο Νότης Μαριάς τόνισε ότι η Επιτροπή που παρουσίασε  ο Ζ.Κ.Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μια Επιτροπή στην οποία εκπροσωπείται ο παλιός πολιτικός κόσμος της Ευρώπης. Τέσσερις πρώην Πρωθυπουργοί, αρκετοί πρώην Υπουργοί, όλοι όσοι δηλαδή είναι πολιτικά υπεύθυνοι για την φτωχοποίηση της Ευρώπης, για την κοινωνικοποίηση των ζημιών των τραπεζών, για τη δημιουργία μιας τεράστιας στρατιάς ανέργων, για την κινεζοποίηση των μισθών και για την υπερχρέωση της Ελλάδας με ένα τεράστιο επονείδιστο χρέος.
   Όσοι απέτυχαν λοιπόν, συνέχισε ο Νότης Μαριάς,  υπόσχονται τώρα ότι θα σώσουν την Ευρώπη αφού όμως κυριολεκτικά τη διέλυσαν.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: Είμαστε κάθετα αντίθετοι στο πρόγραμμα της Επιτροπής γιατί καταδικάζει τον Ευρωπαϊκό Νότο στη δεύτερη ταχύτητα, ενισχύει  τη Γερμανική Ευρώπη, υπακούει στη λογική της μερκελικής λιτότητας και εμπεδώνει την Ευρώπη των Δανειστών που στηρίζει την τρόικα και τα μνημόνια στην Ελλάδα.
Για τους λόγους αυτούς ο Νότης Μαριάς καταψήφισε τον Γιούνκερ και την Επιτροπή του κάτι που είχε επισημάνει και στις 21/10/2014 στην συνεδρίαση των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών στο Στρασβούργο.

Επισυνάπτεται βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά: