28 Νοε 2014

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Αφού σώθηκαν οι τράπεζες τώρα βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια των φτωχοποιημένων Ελλήνων.



Στρασβούργο,  28/11/2014.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μιλώντας στις 25/11/2014 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, δήλωσε ότι τα Stress Tests των Τραπεζών απέδειξαν ότι η πλειοψηφία των συστημικών τραπεζών της Ε.Ε μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμη και σε δυσμενή οικονομικά σενάρια.
"Όμως τα Stress Tests της Ευρωπαϊκής Κοινωνίας" συνέχισε ο Νότης Μαριάς  "αποδεικνύουν ότι η Ευρώπη έχει γεμίσει στρατιές ανέργων και φτωχών. Γνωρίζετε όλοι άλλωστε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έγινε από τις τσέπες των φορολογουμένων. Ιδίως στην  Ελλάδα παραμένουν ακόμη στη διοίκηση των  Ελληνικών συστημικών τραπεζών οι παλαιοί μεγαλομέτοχοι οι οποίοι όμως κατέχουν πλέον τη μειοψηφία των μετοχών".
Και ο Ευρωβουλευτής και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος  Αντιμνημονιακοί  Πολίτες κατέληξε:
"Κύριε Πρόεδρε, από την έναρξη της κρίσης διατέθηκαν 1,6 τρις ευρώ για τη διάσωση των τραπεζών. Και διασώθηκαν πράγματι οι τράπεζες πλην όμως αυξήθηκε το δημόσιο χρέος. Μάλιστα στην Κύπρο την πλήρωσαν και οι καταθέτες με το Bail-in. Και αφού σώθηκαν οι τράπεζες επέπεσαν με τη σειρά τους στους δανειολήπτες και βγάζουν πλέον στο σφυρί χιλιάδες σπίτια των φτωχοποιημένων πολιτών και των ανέργων. Ταυτόχρονα οι τράπεζες δεν διοχέτευσαν ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και μάλιστα στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις".

Επισυνάπτεται το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά: