22 Μαΐ 2015

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή τις νέες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Αθήνα, 22/5/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα κατήγγειλε στις 20/5/2015 μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, «η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική της στάση απέναντι στην Κύπρο και την Ελλάδα. Πριν λίγες ώρες τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα παραβίασαν για άλλη μια φορά τον ελληνικό εναέριο χώρο μεταξύ της Χίου και της Σάμου. Κι ενώ η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει παράνομα το 37% του εδάφους της Κύπρου, ενός κράτους μέλους της Ε.Ε., η ίδια η Ε.Ε. συνεχίζει να θωπεύει την Άγκυρα και μάλιστα η Έκθεση που συζητάμε προτείνει να ανοίξουν και νέα κεφάλαια του προ-ενταξιακού διαλόγου Ε.Ε.-Τουρκίας».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Την ώρα που η Τουρκία δεν αναγνωρίζει καν την Κύπρο, την ώρα που η Τουρκία διατηρεί το casus belli κατά της Ελλάδας σε περίπτωση που η πατρίδα μου επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, την ώρα που η Τουρκία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, η Έκθεση επιχειρεί να αναβαθμίσει τη θέση της Τουρκίας στον πολιτικό διάλογο με την Ένωση».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Είναι, λοιπόν, απαράδεκτη η Έκθεση που συζητάμε. Επισημαίνω, τέλος, για άλλη μια φορά ότι είμαι αντίθετος με την οποιαδήποτε μελλοντική ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.».
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: