30 Αυγ 2016

Στον αέρα η παραχώρηση του Ελληνικού με υπογραφή Κομισιόν

28/8/2016

Νότης Μαριάς, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Θεσμών Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Στον αέρα βρίσκεται πλέον η παραχώρηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού από το ΤΑΙΠΕΔ στην Lamda Development μετά την Απάντηση που εξέδωσε στις 16 Αυγούστου εξ’ ονόματος της Κομισιόν ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Vella στην Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσα στην Ευρωβουλή στις 28 Μαΐου.
Στην Απάντησή του, ο Επίτροπος δικαιώνει πλήρως τις θέσεις μας όπως εκφράστηκαν στην σχετική Ερώτησή μας όπου παραθέτουμε σειρά διατάξεων του δικαίου της Ε.Ε. που παραβιάζει η παραχώρηση του Ελληνικού.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Vella, «η Ελλάδα οφείλει να ικανοποιήσει όλες τις σχετικές απαιτήσεις της οδηγίας 2001/42/EΚ σχετικά με την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ορισμένων σχεδίων και προγραμμάτων, της οδηγίας 92/43/ΕΟΚ για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας, καθώς και της σύμβασης για την πρόσβαση σε πληροφορίες, τη συμμετοχή του κοινού στη λήψη αποφάσεων και την πρόσβαση στη δικαιοσύνη σε θέματα περιβάλλοντος (σύμβαση του Aarhus) πριν από την έγκριση του έργου».
Πράγματι σύμφωνα με μελέτες εμπειρογνωμόνων, η παραχώρηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού από το ΤΑΙΠΕΔ στη Lamda Development Α.Ε., παραβιάζει το δίκαιο της Ε.Ε.
Διαβάστε περισσότερα: