16 Αυγ 2016

Τι απαντά ο P. Moscovici στον Νότη Μαριά για τη μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα

Αθήνα, 12/8/2016
Απάντηση στην Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή στις 29 Φεβρουαρίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς σχετικά με τους φόρους στο ηλεκτρικό ρεύμα, εδέησε τελικά να αποστείλει μετά από πέντε μήνες εξ’ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο P. Moscovici.
Στην σύντομη Απάντησή του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος πετάει το μπαλάκι στην Ελληνική κυβέρνηση καθώς, όπως αναφέρει «τόσο οι φόροι υπέρ τρίτων όσο και οι συντελεστές ΦΠΑ παραμένουν στην αρμοδιότητα των κρατών μελών της ΕΕ». Ωστόσο, δεν παραλείπει να αναφερθεί στο τρίτο μνημόνιο καθώς τονίζει το γεγονός ότι στην περίπτωση της Ελλάδας «τα θέματα αυτά συνδέονται στενά με τις πολιτικές δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελληνική κυβέρνηση, τον Αύγουστο του 2015, με στόχο τη χρηματοδοτική ενίσχυσή της από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ)».
Πλην όμως δεν δίνει καμιά απάντηση στο πολύ συγκεκριμένο ερώτημα του Έλληνα Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή για το «ποια θα είναι η στάση της [Επιτροπής] ως μέλους της τρόικας, αν με βάση το άρθρο 102 της οδηγίας 2006/112/ΕΚ η Ελληνική Κυβέρνηση αποφασίσει να δρομολογήσει τη μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα από 13% σε 5% όπως συμβαίνει σε άλλα κράτη της ΕΕ.».
Διαβάστε περισσότερα: