8 Οκτ 2016

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Η εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων πρέπει αποκλειστικά να παρέχεται μέσα στα Κέντρα Φιλοξενίας με δαπάνες της ΕΕ.

Στρασβούργο, 6/10/2016
Αποκλειστικά και μόνο μέσα στα Κέντρα Φιλοξενίας πρέπει να γίνεται η εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων που έχουν κατακλίσει την Ελλάδα επισήμανε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη Δευτέρα 3/10/2016 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς με αφορμή τη συζήτηση για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων στο Λίβανο.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής: «Ο Λίβανος είναι μια μικρή χώρα με 4,5 εκατομμύρια κατοίκους όπου σήμερα φιλοξενούνται πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες  από τους οποίους οι μισοί είναι παιδιά. Και από αυτά τα παιδιά, τα 250.000 δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Πρέπει λοιπόν να ενισχυθούν οι προσπάθειες παροχής βοήθειας στον Λίβανο αλλά και στην Ιορδανία και να επικεντρωθούν οι συναφείς δράσεις στο μείζον ζήτημα της εκπαίδευσης, η έλλειψη της οποίας υπονομεύει το μέλλον αυτών των παιδιών».
Διαβάστε περισσότερα: