16 Σεπ 2017

Μαριάς: Το κόμμα «Ελλάδα-Ο άλλος δρόμος» επιθυμεί να ενώσει όλους τους Έλληνες

Η κατάργηση των μνημονίων και η απομάκρυνση των δανειστών, η διαγραφή του χρέους, η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, η ανασυγκρότηση της πρωτογενούς παραγωγής και η υποστήριξη των εθνικών δικαίων απέναντι στην Τουρκία, είναι μερικές από τις βασικές θέσεις της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος «Ελλάδα-Ο άλλος δρόμος», όπως τις παρουσίασε ο πρόεδρός του, Νότης Μαριάς, σε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής ανέφερε ότι η νέα παράταξη επιθυμεί να ενώσει όλους τους Έλληνες, να υπερβεί τις διαχωριστικές γραμμές με στόχο την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, τα οποία χαρακτήρισε ως «υβρίδιο» μέσα από το οποίο περνά η ξένη εξάρτηση.

Μάλιστα, ο καθηγητής κατέθεσε μία σειρά από προτάσεις για το πώς να αξιοποιηθεί μέρος του δανειακού κεφαλαίου του τρίτου μνημονίου, που -όπως είπε- δεν θα δοθεί στην Ελλάδα, και το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 30% (24,7 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 86 δισ, που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο). 

Πρότεινε, λοιπόν, την απόδοση 14 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και την αξιοποίηση των ακινήτων τους, μέσω ενός ομολόγου ακινήτων, το οποίο θα αγοράσει η Τράπεζα της Ελλάδος. Επίσης, την απόδοση 4,5 δισ. στη δημιουργία ενός δημόσιου ταμείου για τα κόκκινα δάνεια, που θα βάλει τέλος στους ηλεκτρονικούς πληστηριασμούς, μείωση του ΕΝΦΙΑ ανάλογη με το ανεξόφλητο ποσό των δανείων, και 6 δισ. για τη δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας.
Διαβάστε περισσότερα: