10 Οκτ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/10/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου «CRETA LIVE» αναφορικά με τα όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος της  Ένωσης Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα τετραμελές πλήρωμα του Π.Λ.Σ. 148 Υ/Χ Σητείας αναγκάστηκε να εργασθεί  χωρίς τη τήρηση του ωραρίου, όπως προβλέπεται από το Π.Δ., με δύο μέλη του πληρώματος εξ αυτών Καπετάνιος και Μηχανικός να εργασθούν 25 νυχτερινά συνεχόμενα σε 31 ημέρες ενώ τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος εργάσθηκαν από 15 24ωρες υπηρεσίες το μήνα ο καθένας.
Εκτός  από το ωράριο, δεν έλαβαν τα χρήματα της προκαταβολής που έπρεπε να λάβουν, αλλά τους ανάγκασαν να μείνουν 16 ημέρες χωρίς χρήματα.

 Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καθώς και ότι πρόκειται για επιχειρησιακές μονάδες που καλούνται  να συνεισφέρουν τα μέγιστα  για τον έλεγχο της νομιμότητας στη θάλασσα, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, ώστε να διασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος.