11 Οκτ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή την καταγγελία της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε.) σχετικά με τον αποκλεισμό των μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων και Επαγγελματικών Σχολών από τις σπουδές τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/10/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική επιστολή της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε.), αναφορικά με τον αποκλεισμό των μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) και Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) από τις σπουδές τους.
Το Υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του, δύο εργάσιμες ημέρες πριν τη λήξη σχετικής προθεσμίας, πληροφόρησε τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ. ότι «δεν παρέχεται η δυνατότητα επιλογής του τομέα Υγείας και Πρόνοιας» και τους προέτρεψε να αλλάξουν τομέα.
Το έγγραφο αυτό είναι αντίθετο με το νέο νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας και αναφέρει ότι «κατά το σχολικό έτος 2013-2014 η Β΄ και Γ΄ τάξη του ημερήσιου ΕΠΑ.Λ., η Γ΄ και Δ΄ τάξη του εσπερινού ΕΠΑ.Λ. και οι Α΄ και Β΄ τάξεις του ΕΠΑ.Σ. και κατά το σχολικό έτος 2014-2015, η Γ΄ τάξη του ημερήσιου ΕΠΑ.Λ., η Δ΄ τάξη του εσπερινού ΕΠΑ.Λ. και η Β΄ τάξη ΕΠΑ.Σ. θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τις ισχύουσες κατά το χρόνο δημοσίευσης του παρόντος νόμου διατάξεις», άρα και με τους τομείς που ήταν θεσμοθετημένοι ήδη από τα προηγούμενα χρόνια και όχι με αυτούς που προβλέπει ο νέος νόμος.
Η Ο.Λ.Μ.Ε. ζητάει, για μία ακόμη φορά, να λειτουργήσουν όλοι οι τομείς και οι ειδικότητες στα ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ., προκειμένου τα παιδιά που φοιτούν σ’αυτά, να μη στερηθούν την ειδικότητα ή τον τομέα που επιθυμούν να σπουδάσουν και να επανέλθουν όλοι οι εκπαιδευτικοί στις οργανικές θέσεις των ειδικοτήτων που κατείχαν πριν τη διαθεσιμότητα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.