20 Απρ 2014

Βιογραφικό

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣΚαθηγητής Θεσμών Ευρωπαϊκής Ένωσης Πανεπιστημίου Κρήτης
Υποψήφιος ΕυρωβουλευτήςΟ Νότης Μαριάς είναι μέλος του Προεδρείου  της Πολιτικής Ομάδας των ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΝΤΙΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΩΝ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπη, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.
Στις διπλές βουλευτικές εκλογές του 2012 εκλέχθηκε βουλευτής Ηρακλείου με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ θέση από την οποία παραιτήθηκε για να θέσει υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.
Κατά τη βουλευτική του θητεία διετέλεσε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και μέλος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων, μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος της Συνέλευσης  των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC).
Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος Master του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London School of Economics), διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και Fellow του Κέντρου Διεθνών Υποθέσεων «Weatherhead» του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Στην επαγγελματική του σταδιοδρομία διετέλεσε διαδοχικά επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,  Επίκουρος Καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης του Μάαστριχτ, πρόσεδρος Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών, μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Κατάρτισης στο Τορίνο.
Γεννήθηκε το 1957 και συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα της Μεταπολίτευσης, ενώ την περίοδο 1976-78 ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδος. Συμμετέχει από την πρώτη στιγμή στο αντιμνημονιακό κίνημα και έχει γράψει εκατοντάδες άρθρα κατά του Μνημονίου  και το βιβλίο «Το μνημόνιο της χρεοκοπίας και ο άλλος δρόμος». Παρέστη ως δικηγόρος ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά την εκδίκαση της αιτήσεως ακυρώσεως κατά του Μνημονίου, την οποία άσκησε ως αιτών από κοινού με άλλους πολίτες και φορείς.
Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Πολυχρονάκη και έχει δύο γιούς.

.......................................................................................................................


ΒΙΒΛΙΑ Το Μνημόνιο της Χρεοκοπίας και ο Άλλος Δρόμος. «Πειραματόζωον» η Ελλάς

Ξεφυλλίστε εδώ

Δείτε εδώ την παρουσίαση του βιβλίου.
ΒΙΒΛΙΑ

Νότης Μαριάς, « Το μνημόνιο της χρεοκοπίας και ο άλλος δρόμος. "Πειραματόζωον η Ελλάς" », Εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη, (2011).

Επαμεινώνδας Μαριάς, « Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και Ελληνοτουρκική Προσέγγιση », Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, (2005).


Νότης Μαριάς, « Για μια Ευρωπαϊκή Ένωση των Πολιτών και της Αλληλεγγύης », Τυπωθήτω – Γ. Δαρδανός, (2004).Π. Καζάκος , Π. Λιαργκόβας , Ν. Μαριάς, Κ. Μπότσιου , Κ. Πολυχρονάκη, « Η Ελλάδα και το Ευρωπαικό μέλλον της Τουρκίας », Εκδόσεις Ι.ΣΙΔΕΡΗΣ, (2001).

Νότης Μαριάς και Κατερίνα Πολυχρονάκη, « Η Διακυβερνητική Διάσκεψη και η Συνθήκη του ‘Αμστερνταμ », Τυπωθήτω – Γ. Δαρδανός, (1999).

Epaminondas A. Marias (ed.), « The European Ombudsman », European Institute of Public Administration, Maastricht (1994).

Epaminondas A. Marias (ed.), « European Citizenship », European Institute of Public Administration, Maastricht, (1994)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΒΙΒΛΙΩΝ

Simon Hix, « Θεωρίες ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης », Μεταίχμιο (2009)
Επιστημονική επιμέλεια-εισαγωγή: Επαμεινώνδας Μαριάς. 

Rosamond Ben, « Θεωρίες ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης »,Μεταίχμιο (2006)
Επιστημονική επιμέλεια-εισαγωγή: Επαμεινώνδας Μαριάς.
RICHARD  N. COUDENHOVE – KALERGI, « ΠΑΝΕΥΡΩΠΗ », Περί Τεχνών, (2004)
Επιμέλεια, Εισαγωγικό Δοκίμιο-Σχόλια και Επιστημονική: Μαριάς Επαμεινώνδας.


ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Epaminondas A. Marias,Epaminondas A. Marias, « Toward a Pοlitical Community in the Aegean Area: New Opportunities for Greece and Turkey », The Fletcher Forum of World Affairs, 25(1), pp. 161-175, (2001)


Epaminondas A. Marias, « The right tο petition the European Parliament After Maastricht », European Law Review, 19(2), pp. 169-183, (April 1994)Epaminondas A. Marias, « Solidarity as an Objective of the European Union and the European Community », Legal Issues of European Integration, (2), pp. 85-114, (1994)