10 Απρ 2014

«Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» για τον κίνδυνο που διατρέχει το εν λόγω Νοσοκομείο να κλείσει»

Δελτίο τύπου 10/04/2014

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», η οποία αναφέρεται στον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει το εν λόγω Νοσοκομείο να κλείσει.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι λόγω της διαθεσιμότητας 67 γιατρών του πρώην ΙΚΑ, 4 οδηγών και 3 φυλάκων θα σταματήσουν να λειτουργούν, ή θα υπολειτουργούν τμήματα του Ακτινοδιαγνωστικού, το Παθολογοανατομικό Εργαστήριο που βγάζει τις βιοψίες, το Ιατρείο Πόνου και άλλα Τμήματα με αποτέλεσμα να επηρεαστούν δυσμενώς όλες οι κλινικές και τα Τμήματα του Νοσοκομείου.
Η συρρίκνωση του προσωπικού του ΕΣΥ οδηγεί με τη σειρά της στη συρρίκνωση των δομών του, καθιστώντας το μη λειτουργικό. Το κενό που θα δημιουργηθεί θα κληθεί να καλύψει ο ιδιωτικός τομέας, γεγονός που δείχνει ότι η υγεία από κοινωνικό αγαθό μετασχηματίζεται σε πεδίο κερδοφορίας.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» δηλώνει ότι από 1.4.2014 έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, προκειμένου να μη διαλυθεί το μεγαλύτερο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της χώρας ή να ιδιωτικοποιηθεί και να σταματήσει η απαράδεκτη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών νοσηλείας και θεραπείας σε μια τόσο ευαίσθητο ομάδα ασθενών, όπως οι καρκινοπαθείς.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.