20 Οκτ 2014

Νότης Μαριάς από το Στρασβούργο: Δεν πρόκειται να μας φιμώσουν για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Στρασβούργο, 20/10/2014.
Δελτίο Τύπου

Δεν πρόκειται να μας φιμώσουν για τις γερμανικές αποζημιώσεις, δήλωσε σήμερα το πρωί στο Στρασβούργο ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς μετά την απόφαση υπηρεσιακών παραγόντων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μην τον συμπεριλάβουν στον κατάλογο των ομιλητών που προτάθηκαν στον Πρόεδρο του Ε.Κ. προκειμένου να έχουν δικαίωμα παρέμβασης διάρκειας ενός λεπτού, διαδικασία στην οποία ο Έλληνας Ευρωβουλευτής είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να θέσει για άλλη μια φορά το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Ειδικότερα ο Νότης Μαριάς την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 ασκώντας νομίμως και εμπροθέσμως τα δικαιώματά του ως Ευρωβουλευτής υπέβαλε αίτημα για να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ομιλητών που θα λάβουν το λόγο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την προσεχή Πέμπτη 23/10/2014 σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 163 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με τις παρεμβάσεις διάρκειας ενός λεπτού. Κατά τη διαδικασία αυτή οι Ευρωβουλευτές έχουν δικαίωμα να θέσουν οποιοδήποτε θέμα θεωρούν σημαντικό για την ενημέρωση της Ευρωβουλής υπό τον όρο ότι το θέμα δεν θα περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της συνόδου. Μάλιστα ο Νότης Μαριάς αξιοποιώντας την εν λόγω διαδικασία στις 14/7/2014 είχε θέσει για πρώτη φορά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Επιπλέον ο Νότης Μαριάς ως όφειλε εκ του Κανονισμού γνωστοποίησε το θέμα της αιτούμενης παρέμβασής του ως εξής: Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις-Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο-Αποζημιώσεις συγγενών των θυμάτων εκτελεσθέντων κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα.
Πλην όμως η αρμόδια Υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ηλεκτρονικό της μήνυμα ενημέρωσε το Νότη Μαριά ότι το αίτημά του απορρίφθηκε λόγω δήθεν πληθώρας αντίστοιχων αιτημάτων και επειδή ο Ευρωβουλευτής είχε μιλήσει ήδη δύο φορές  κατά την εν λόγω διαδικασία και ως εκ τούτου δεν τον συμπεριέλαβε στον ως άνω κατάλογο ομιλητών τον οποίο προώθησε για έγκριση στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ας γνωρίζουν οι πάντες, επισήμανε ο Νότης Μαριάς, ότι δεν μπορούν να μας εμποδίσουν να υπενθυμίζουμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη Μέρκελ και την παρέα της ότι η Γερμανία οφείλει να εξοφλήσει άμεσα τις οφειλές της προς την Ελλάδα ύψους τουλάχιστον 162 δις ευρώ χωρίς τους τόκους.