15 Οκτ 2014

Απαράδεκτο θεσμικό ολίσθημα από τον Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Dacian Ciolos που άφησε να διαρρεύσει στον τύπο γραπτή απάντηση του σε ερώτηση του Νότη Μαριά αντί να τη στείλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Βρυξέλλες, 15/10/2014

Δελτίο Τύπου

Τεράστιο θεσμικό ολίσθημα και περιφρόνηση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επέδειξε με τη συμπεριφορά του ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Dacian Ciolos ο οποίος αντί να αποστείλει την γραπτή του απάντηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να διαβιβαστεί στη συνέχεια αρμοδίως στον ερωτήσαντα ευρωβουλευτή Νότη Μαριά την άφησε να διαρρεύσει στον τύπο «φτιάχνοντας κλίμα» και προκαλώντας τεράστια αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο αφού σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η Κομισιόν δίνει το πράσινο φως για συμψηφισμό των αγροτικών επιδοτήσεων και ενισχύσεων με αγροτικά χρέη προς τον ΟΓΑ.
Είναι γνωστή άλλωστε η προσπάθεια της μνημονιακής συγκυβέρνησης που με εντολές της τρόικας επιχειρεί να βάλει το χέρι στο 1,1 δις ευρώ που αναμένεται να εισρεύσει τον επόμενο μήνα στη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για κοινοτικές επιδοτήσεις και ενισχύσεις.
Ειδικότερα  όπως προκύπτει από τη σχετική απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ημερομηνία 14/10/2014 και ώρα 15.36 η εν λόγω υπηρεσία δεν είχε λάβει καμία απάντηση της Επιτροπής αναφορικά με την υποβληθείσα υπ΄ αριθμ. Ε-6452/14 γραπτή ερώτηση του Νότη Μαριά.
Και όμως φωτοτυπία μέρους της ως άνω απάντησης του κ. Ciolos είχε δημοσιευτεί ήδη σε φύλο ελληνικής ημερήσιας εφημερίδας με ημερομηνία εκδόσεως 14/10/2014!!!
Ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών (ECR) και Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς κατήγγειλε την εξωθεσμική ως άνω συμπεριφορά  του κ. Ciolosστη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ECR που αποφάσισε να θέσει το ζήτημα αυτό στην διάσκεψη του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Παράλληλα ο Νότης Μαριάς ενημέρωσε ότι θα αποστείλει σχετική επιστολή στον Πρόεδρο του Ε.Κ. κ Σουλτς.

Για την ουσία της φερόμενης απάντησης του κ. Ciolos ο Νότης Μαριάς επιφυλάσσεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση μόλις λάβει επίσημα την σχετική απάντηση του Επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.