20 Φεβ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Ναι στη χωρική επέκταση της Σύμβασης της Χάγης για τα αστικά θέματα της διεθνούς απαγωγής παιδιών.

Αθήνα, 20/02/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση για το πρόβλημα της απαγωγής παιδιών έκανε στις 10/02/2015, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, η προσχώρηση οκτώ κρατών στη Σύμβαση της Χάγης του 1980 για τα αστικά θέματα της διεθνούς απαγωγής παιδιών αποτελεί σημαντική πολιτική και νομική εξέλιξη καθώς η πολυμερής αυτή Σύμβαση θέτει σε ένα διεθνές επίπεδο το πρόβλημα απαγωγής παιδιών που συμβαίνει πολύ συχνά στο πλαίσιο ζευγαριών που χωρίζουν και καθορίζει τα αρμόδια δικαστήρια και τους νόμους του κράτους διαμονής του παιδιού.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: “Το ζήτημα αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό και απασχολεί σημαντική μερίδα πολιτών στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως προκύπτει από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κύπρου πολλές Κύπριες γυναίκες νυμφευμένες με υπηκόους τρίτων χωρών ζουν το δικό τους δράμα αφού πάνω από 2.500 παιδιά έχουν απαχθεί παράνομα από τους αλλοδαπούς πατέρες.”
 Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: “Να λοιπόν ένα ζοφερό παράδειγμα γιατί είναι σημαντική η χωρική επέκταση της διεθνούς αυτής Σύμβασης.”
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: