28 Ιουλ 2015

Ο Νότης Μαριάς στο ΡΑΔΙΟΝΕΤ της ΛΑΜΙΑΣ για το δάνειο γέφυρα και το μνημόνιο 3.

Αθήνα, 28/7/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΗΧΗΤΙΚΟ

Συνέντευξη του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητή Νότη Μαριά στον  ραδιοφωνικό σταθμό ΡΑΔΙΟΝΕΤ της ΛΑΜΙΑΣ στις 27.7.2015.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Έλληνα Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή έχουν ως εξής:

1. Κονδύλια του ΕΣΠΑ και κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ ύψους 3,5 δισ. ευρώ και τα οποία προορίζονται να δοθούν στην Ελλάδα μπήκαν ως εγγύηση προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές να διασφαλιστούν  για να χορηγήσουν το περίφημο δάνειο-γέφυρα ύψους 7,1 δισ. ευρώ που δόθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EFSM με απόφαση του Συμβουλίου. Όπως παρατήρησε ο Νότης Μαριάς αυτό είναι μια πρωτοφανής ενέργεια γιατί οι δανειστές πέραν των σκληρών μνημονιακών όρων που επέβαλλαν για να δοθεί το δάνειο-γέφυρα με το οποίο σημειωτέον διασώζονται το ΔΝΤ, η ΕΚΤ αλλά και η Τράπεζα της Ελλάδος!!!, απέδειξαν ότι δεν υπάρχει καμιά ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο (01:00).
2. Το νέο δάνειο γέφυρα και τα συνακόλουθα μνημονιακά μέτρα που θα επιφέρει (03:48).
3. Η αίτηση της κυβέρνησης για νέο δάνειο από το ΔΝΤ (05:55).
4. Η στήριξη της αριστερής πλατφόρμας στην κυβέρνηση σημάνει και στήριξη στην εφαρμογή των σκληρών μέτρων που ψηφίστηκαν από την μνημονιακή πλειοψηφία της Βουλής  (06:59).
5. Τα επικείμενα μνημονιακά μέτρα κατά των αγροτών  θα διαλύσουν  τον πρωτογενή τομέα(09:20).
6. Το μήνυμα του Νότη Μαριά προς τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας  για συσπείρωση στο πλευρό των Αντιμνημονιακών δυνάμεων (10:53).
7. Το μνημόνιο 3 οδηγεί την χώρα στην οικονομική καταστροφή και σε GREXIT (12:13).
8.Η τρόικα και τα μνημόνια φαλκιδεύουν την λαϊκή κυριαρχία και απαξιώνουν το Ελληνικό Κοινοβούλιο (17:13).
9. Η δράση του στην Ευρωβουλή όπου «παίζει Εθνική Ελλάδος» παλεύοντας αταλάντευτα ενάντια στην τρόικα και στους δανειστές (18:51).