26 Αυγ 2015

Συνάντηση του Νότη Μαριά με εκπαιδευτικούς της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης.



Ηράκλειο, 26/8/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Συνάντηση είχε στις 25-08-2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Νότης Μαριάς με τα μέλη του συλλόγου εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος». Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν ο Πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Μακράκης, η Γραμματέας, Αναστασία Αράπογλου, η Ειδική Γραμματέας, Άννα Στουμπίδη, και η Υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, Μαρία Μελεσσανάκη.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως η κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών σε νηπιαγωγεία και σχολεία του νομού Ηρακλείου κατά τη νέα σχολική χρονιά, η προσχολική εκπαίδευση, η συμμετοχή των αναπληρωτών  εκπαιδευτικών σ’ όλες τις επιμορφώσεις που παρέχονται στους μόνιμους εκπαιδευτικούς, θέματα που αφορούν την ειδική και ενιαία εκπαίδευση, κ.λ.π.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας με την οποία δεν προσμετράται στη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών η προϋπηρεσία τους το χρονικό διάστημα 2010 -2012 με αποτέλεσμα, όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς να παραβιάζεται το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ίση μεταχείριση των πολιτών της Ένωσης, αφού οι θέσεις αναπληρωτών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πλειοψηφία τους χρηματοδοτούνται από κονδύλια της Ε.Ε. μέσω του ΕΣΠΑ.
Για το λόγο αυτό ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ενημέρωσε τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου  ότι ήδη από τις 12 Αυγούστου έχει φέρει το ζήτημα αυτό στην Ευρωβουλή καταθέτοντας σχετική ερώτηση-καταγγελία με την οποία ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή άμεσα να λάβει μέτρα προκειμένου να σταματήσει η παραπάνω διακριτική μεταχείριση των αναπληρωτών καθηγητών και να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία τους και για το χρονικό διάστημα 2010 -2012.
Επισυνάπτεται φωτογραφία: