5 Νοε 2018

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

Αθήνα, 5/11/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΑΡΘΡΟ
Σας αποστέλλουμε άρθρο του Νότη Μαριά με τίτλο:
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ
Η Ελληνική κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένη από την εν ψυχρώ εκτέλεση του Έλληνα Ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα στο πλαίσιο εκκαθαριστικής επιχείρησης της αλβανικής αστυνομίας στις 28/10/2018 στην περιοχή του χωριού Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου. Είχαν προηγηθεί προκλήσεις των αλβανικών αρχών που κατέβασαν την Ελληνική σημαία στους Βουλιαράτες ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940, ενώ η περήφανη Ελληνική Εθνική Μειονότητα γιόρταζε την αντίσταση τους Ελληνικού Λαού κατά του Ιταλικού φασισμού. Τη δολοφονική αυτή ενέργεια της αλβανικής αστυνομίας κάλυψε πολιτικά με προκλητικές του δηλώσεις ο γνωστός για τα ανθελληνικά του αισθήματα πρωθυπουργός της Αλβανίας ‘Εντι Ράμα.
Με Γραπτή μου Ερώτηση στην Ευρωβουλή κατήγγειλα στις 29/10/2018 τη στυγνή δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία, ζητώντας μέτρα προστασίας της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Μάλιστα κάλεσα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποχρεώσει την Αλβανία να σταματήσει τις διώξεις των εκεί Ελλήνων ομογενών και να τιμωρήσει τους δολοφόνους του Έλληνα Ομογενή.
Την καταπάτηση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου κατήγγειλα σε διεθνές επίπεδο στις 27/2/2014 στη Μάλτα κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου (Monitoring Committee) της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

Διαβάστε περισσότερα:

www.notismarias.gr