22 Φεβ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Όχι στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπουρούντι

Αθήνα, 22/02/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπουρούντι έκανε στις 12/02/2015, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντείνεται το τελευταίο διάστημα στο Μπουρούντι. Καθώς πλησιάζουν εκεί  οι προεδρικές και οι  βουλευτικές εκλογές εντός του 2015 το καθεστώς εντείνει τη λήψη μέτρων για τον έλεγχο της ελευθερίας του τύπου. Ταυτόχρονα περιορίζει τους όρους άσκησης της προεκλογικής δραστηριότητας των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε επισημαίνοντας ότι πρόσφατα κατάδηλη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπουρούντι αποτελεί η παράνομη σύλληψη και προφυλάκιση του γνωστού ακτιβιστή και διευθυντή ραδιοφωνικού σταθμού Bob Rugurika διότι τόλμησε με τεκμηριωμένο ρεπορτάζ να ασχοληθεί και να αποκαλύψει τα της δολοφονίας τον Σεπτέμβριο του 2014 τριών Ιταλίδων καλογραιών.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: “Στηρίζουμε λοιπόν το Ψήφισμα που καταδικάζει την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπουρούντι και ζητούμε την άμεση αποφυλάκιση του ακτιβιστή  Bob Rugurika.”
 
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: