21 Φεβ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Ναι στη συνεργασία Ε.Ε - χωρών ΑΚΕ.

Αθήνα, 21/02/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση για τη συνεργασία μεταξύ χωρών ΑΚΕ και Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε στις 10/02/2015, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, είναι σημαντική η λειτουργία της Κοινής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης μεταξύ χωρών ΑΚΕ και Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι αποτελεί ένα σημαντικό πολιτικό forum όπου οι εκπρόσωποι των λαών των κρατών της Ε.Ε. και των χωρών ΑΚΕ συζητούν και συνεργάζονται σε σοβαρά θέματα.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε επισημαίνοντας ότι αυτό συμβαίνει πρώτον σε θέματα  εξωτερικής πολιτικής όπως η πολιτική κρίση στη Σομαλία ή η κατάσταση στο Μαλί και δεύτερον σε θέματα με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο όπως είναι οι ανθρώπινοι πόροι στον τομέα της υγείας στις χώρες του ΑΚΕ ή ο κοινωνικός και περιβαλλοντικός αντίκτυπος των ανθρακωρυχείων ή ακόμη και η διακύμανση των τιμών. Επιπλέον, παρατήρησε ο Νότης Μαριάς η Κοινή Συνέλευση μπορεί και πρέπει να συνεχίσει τις σημαντικές της πρωτοβουλίες σε θέματα όπως η  μετανάστευση και η καταπολέμηση του AIDS και του Έμπολα.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: “Στηρίζουμε λοιπόν τη δράση της Κοινής Συνέλευσης διότι αποτελεί ισχυρό θεσμό για την ενίσχυση των σχέσεων Ευρώπης και χωρών ΑΚΕ.”
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: